İtalya'da virüsten iki ölüm birden

Çin'de ortaya çıkan yeni tür korona virüsü nedeniyle İtalya'da bir kişi öldü. 30'dan fazla ülkeye yayılan virüs nedeniyle, Çin dışında 15 kişi hayatını kaybetti, dünya genelinde vaka sayısı ise 75 binin üzerinde.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya’da yeni tip korona virüsü (Covid-19) nedeniyle iki kişi öldü. Ülkenin kuzeyinde tedavi gören 78 yaşındaki erkek hastanın akşam saatlerinde öldüğü aktarılmıştı. Milan'da bir kadının ölümüyle İtalya'da virüs nedeniyle ölenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Çin dışında dünya genelinde virüsten etkilenenlerin sayısı bin 500'ün üzerinde. 30'dan fazla ülkeye yayılan virüs nedeniyle, Çin dışındaki ölümlerin sayısı ise 15'in üzerinde. Çin'den Dünya Sağlık Örgütü'ne aktarılan verilerde, virüsten etkilenenlerin sayısının 75 bini üzerinde olduğu ve 2 bin 300'den fazla kişinin öldüğü kaydedildi.

Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia, İtalyan ANSA ajansına yaptığı açıklamada, Padavo kentinde korona virüsü testlerinden geçirilen ve sonuçları bugün kesinleşen iki kişiden biri olan 78 yaşındaki emekli duvar ustasının 10 gündür tedavi gördüğü hastanede akşam saatlerinde öldüğünü açıkladı.

Zaia, hastayı başka bir hastaneye sevk etmeyi düşündüklerini ancak buna zamanın yetmediğini de ifade etti. Diğer yandan, Brüksel’de bütçe konulu Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi çıkışında basınına konuşan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Yeni vakalar olmasına rağmen durum kontrol altında. Halkımız endişelenmemeli. Bir planımız var ve onu uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Conte, Brüksel’deki zirvenin ardından gece yarısı acil durum değerlendirmesi için Roma'da Sivil Savunma Genel Müdürlüğüne giderken, burada yaptığı açıklamada ise "Gerekli tüm önlemler alındı, gerekirse başka önlemler de almaya hazırız" dedi. Sağlık Bakanı Roberto Sperenza da salgından ilk ölüm hadisesinin yaşandığı Veneto Bölgesi için salgını sınırlı alanda tutmaya dönük yeni bir yönetmelik üzerinde çalıştıklarını söyledi. (Kaynak: Sputnik)

İtalya'nın kuzeyinde korona virüs yayılıyorİtalya'nın kuzeyinde korona virüs yayılıyor