İran'dan Suudi Arabistan'a zeytin dalı: İşbirliği yapalım

İran, bölgedeki gerilimin tırmandığı bir dönemde Suudi Arabistan'a 'zeytin dalı' uzattı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sağ kolu Mahmud Vaizi, Riyad'a sorunları çözmek için işbirliği çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran, ABD'nin Kasım Süleymani suikastının yankılarının sürdüğü bir dönemde bölgesel rakibi Suudi Arabistan'a çarpıcı bir işbirliği çağrısında bulundu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin sağ kolu Mahmud Vaizi, "Tahran ve Riyad sorunlarını çözmek için birlikte çalışmalı" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ofisi Başkanı olan Vaizi, "İran'la komşusu Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler, Tahran'la ABD arasındaki ilişkiler gibi olmamalı. Tahran ve Riyad sorunlarını çözmek için birlikte çalışmalı" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki Şii-Sünni kırılmasında iki rakip kampın başını çeken İran ve Suudi Arabistan, yıllardır Ortadoğu'dan Yemen'e birçok vekalet savaşında karşı karşıya geldi. Suudi Arabistan, ABD'deki Donald Trump yönetiminin de en yakın müttefiklerinden biri konumunda bulunuyor. (DIŞ HABERLER)