Avustralya'da şimdi de 'zehirli örümcek' uyarısı

Aylardır yangına sahne olan Avustralya'da bu kez 'zehirli örümcek uyarısı' yapıldı. Nem ve sıcağın, örümceklerin büyümesi için elverişli koşullar yarattığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylardır kontrol altına alınamayan yangınların ardından kum fırtınası, dolu ve sel felaketinin vurduğu Avustralya'da, bu kez de zehirli bir örümcek türü için uyarıda bulunuldu. Yetkililer, iklim koşulları nedeniyle sayıları giderek artan zehirli ‘huni yuvalı örümceklere’ karşı halkı uyardı. Avustralya Sürüngen Parkı, nem ve sıcağın, örümceklerin büyümesi için elverişli koşulları yarattığını açıkladı.

Yerel basındaki haberlere göre park, Yeni Güney Galler'in Newcastle bölgesinde son günlerde sayılarının arttığı bildirilen örümceklerin yakalanmaları halinde, hayat kurtarıcı panzehir programı için kendilerine getirilmesi çağrısı yaptı. Bu örümcek türünün suda 24 saat yaşayabildiğini belirten yetkililer, girilmeden önce havuzların kontrol edilmesi gerektiğini duyurdu. Huni yuvalı örümcekler tarafından ısırılan kişinin 10 dakika içinde ölebileceği ifade ediliyor. (Kaynak: Sputnik)