Libya konferansı protestolarla başlıyor

Dünyanın gözü, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Libya konferansında. Almanya Başbakanı Angela Merkel, başbakanlık konutunda katılımcı liderleri karşılamaya başlarken, Berlin sokaklarında çok sayıda eylem var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın başkenti Berlin'deki Libya konferansı, protestolar eşliğinde başladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel katılımcı ülkelerin liderlerini bizzat karşılarken, Libya'daki iç savaşta doğudaki güçleri temsil eden General Halife Hafter protesto edildi.

Konferansın düzenlendiği başbakanlık binasının önünde toplanan eylemciler, "Libya'daki savaşı, Hafter'i ve paralı askerleri durdurun" yazılı pankartlar açtı. Eylemciler, Libya'da barışçıl çözüm çağrısı yaptı.

Berlin'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir destek gösterisi de vardı. Kentin meşhur Potsdamer Meydanı'nda toplanan bir grup Türkiye bayrakları taşıdı.

Berlin'de eş zamanlı olarak Erdoğan'a karşı bir protesto gösterisi de düzenlendi. Eylemde, "Kadınlar Erdoğan'a karşı" ve "Kadınlar Rojava'yı savunuyor" yazılı pankartlar açıldı.

Berlin'de, konferansa katılan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da protesto edildi. Başbakanlık binasının önünde toplanan bir grup eylemci, "Benim cumhurbaşkanım değil" yazılı pankartlar taşıdı. (DIŞ HABERLER)

Gözler Berlin'de: Libya konferansı öncesi son durum ne?Gözler Berlin'de: Libya konferansı öncesi son durum ne?