Halife Hafter Atina'da

Libya'nın doğusunda hakimiyet kuran güçlerin komutanı General Halife Hafter, Atina’ya ziyaret bir ziyaret gerçekleştiriyor. Hafter, Atina’da Türkiye’nin bölgede atmış olduğu adımları masaya yatıracak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan basınının Perşembe akşam saatlerinde geçtiği yeni bir habere göre, geçtiğimiz Nisan ayının başlarından beri Libya’nın başkenti Trablus’u ele geçirmeye çalışan Halife Hafter komşu Atina’ya ziyaret bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Kathimerini gazetesinin geçtiği yeni habere göre, Doğu Libya’daki kuvvetlerin komutanı Halife Hafter, perşembe akşam Atina’ya beklenmekteydi. Hafter'in Atina'ya geliş saati ve uçağın hangi havaalanına indiği konusunun güvenlik nedeniyle gizli tutulduğu ifade edildi.

Avrupa’da bir dizi temaslar gerçekleştiren Hafter, Yunanistanlı yetkililerle Libya krizini değerlendirecek ve Türkiye’nin bölgede atmış olduğu adımları masaya yatıracak.

Hafter’in Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Cuma resmi olmayan bir toplantı yapması bekleniyor.

Atina’daki kaynaklar, Başbakan Hafter’in Kyriakos Mitsotakis ile de görüşmelerde bulunacağını açıkladı.

Hafter geçtiğimiz günlerde, Almanya'nın Yunanistan'ı pazar günü gerçekleştirilecek olan Libya krizi konulu bir konferansa davet etmeme kararı konusundaki hoşnutsuzluğunu dile getirmişti.

Almanya perşembe günü konu ile olarak gerçekleştirdiği açıklamada, başkent Trablus'u ele geçirmek için bir saldırı yürüten Hafter'in ateşkes konusunda kararlı olduğunu açıkladı.

Atina ise Libya Konferansı’na davet edilmemiş olmasına sert tonda tepki gösteriyor ve bu durumundan Berlin’i sorumlu tutuyor.