Bağdat'taki saldırıda Kasım Süleymani öldürüldü

İran'ın Ortadoğu'daki güvenlik politikalarının en önemli mimarı sayılan Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği suikast sonucu öldü. Saldırıda Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis de yaşamını yitirdi. Pentagon, Süleymani'nin öldürülmesi talimatını ABD Başkanı Donald Trump'ın verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin silahlı insansız hava araçlarıyla (drone) Bağdat Uluslararası Havalimanı ve çevresine yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ve İran destekli Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis öldürüldü. Pentagon, Süleymani'nin ABD Başkanı Trump'ın talimatıyla öldürüldüğünü açıkladı.

Pentagon'un açıklamasında, İranlı General Süleymani’nin yurtdışında yaşayan ABD personeli ve diplomatlarına saldırı hazırlığında olduğunu iddia edildi. Irak devlet televizyonunun haberinde, “Haşdi Şabi basın kaynaklarına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat'ta havalimanı yolunda araçlarına yönelik saldırıda öldürüldü” ifadelerine yer verildi. İran devlet televizyonu da Süleymani’nin ölümünü doğruladı.

ABD roketlerinin kargo bölümüne isabet ettiği kaydedilirken, burada yaralananların olduğu ve iki aracın da ateş aldığı bilgisi verildi.

Bu arada, Bağdat Havalimanı çevresine yapılan saldırıya ilişkin sosyal medyada bazı görüntüler yayınlandı. Görüntülerde yoldan geçen sivillere ait araçların yandığı anlar yer aldı.

​Bunun yanı sıra havaalanının yaşanan patlamaların ardından uçuşa kapatıldığı ifade edildi.

Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'

ZARİF'TEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif da Kasım Süleymani’nin öldürüldüğünü teyit etti. Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ABD’nin IŞİD, El Nusra, El Kaide ve diğerleriyle savaşan en etkili güç olan General Süleymani’yi hedef alan ve suikastla öldüren uluslararası terörizm eylemi, son derece tehlikeli ve aptalca bir gerginliktir.” (DIŞ HABERLER-AA)

Hamaney: Süleymani'nin intikamını alacağızHamaney: Süleymani'nin intikamını alacağız

Kasım Süleymani’nin öldürülmesi petrolü yükselttiKasım Süleymani’nin öldürülmesi petrolü yükseltti

Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'Kasım Süleymani kimdir? Ülkesinde 'İran'ın kılıcı', Batı'da 'Hayalet General'

Kasım Süleymani öldürüldü, Trump bayrak paylaştıKasım Süleymani öldürüldü, Trump bayrak paylaştı

Bağdat'taki saldırıda Kasım Süleymani öldürüldüBağdat'taki saldırıda Kasım Süleymani öldürüldü