Suudi Arabistan'daki Cemal Kaşıkçı davasında beş kişiye idam cezası

Suudi Arabistan'da Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkında açılan davada cezalar açıklandı. Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak bilinen ve infaz ekibine "Bana kellesini getirin" diye talimat verdiği sızdırılan Suud el Kahtani serbest bırakılırken, beş kişiye idam cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan Başsavcılığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'da öldürülmesi sonrası açılan davada beş kişiye idam cezası verildiğini açıkladı. Üç kişiye de toplamda 24 yıl hapis cezası verildi.

Savcılık, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olan ve Türkiye'nin cinayetin baş sorumlularından biri olarak gördüğü Suud el Kahtani'nin ise serbest bırakıldığını açıkladı. Buna göre Kahtani, hakkında soruşturma açılmasına rağmen suçlu bulunmadı ve serbest bırakıldı. Kahtani, Amerikan yönetiminin Kaşıkçı cinayeti nedeniyle yaptırım uyguladığı kişiler arasında yer alıyordu.

KAHTANİ'NİN SKYPE TALİMATLARI SIZDIRILMIŞTI

Cinayetin hemen sonrası çeşitli ülkelerin istihbarat servislerinin sızdırdığı haberlerde, Türkiye’ye gönderilen infaz ekibinin başındaki Maher Mutreb’in cinayet anlarında Kahtani'ye dört defa telefon ettiği belirtilmişti. Reuters'a konuşan kaynaklar, Kahtani'nin infaz ekibine Skype üzerinden talimatlar vererek hem cinayeti hem de cesedin parçalanmasını bizzat yönettiğini aktarmıştı. Bir Türk istihbaratı yetkilisi ise Kahtani'nin bu konuşmaların bir noktasında odadaki adamlarına "Bana köpeğin kellesini getirin" talimatı verdiğini söylemişti

Yine cinayetin baş şüphelilerinden biri olarak görüşen Suudi Arabistan istihbarat başkan yardımcısı Ahmed el Asiri de delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Suudi Arabistan'ın Türkiye başkonsolosu da serbest bırakıldı. (DIŞ HABERLER)

Prens'in sağ kolu cinayete Skype ile bağlanmış: Bana kellesini getirin!Prens'in sağ kolu cinayete Skype ile bağlanmış: Bana kellesini getirin!

ABD'den 16 Suudi'ye Kaşıkçı yaptırımıABD'den 16 Suudi'ye Kaşıkçı yaptırımı

İddia: Prens'in 'kelle isteyen' sağ kolu Kaşıkçı davasında yargılanmıyorİddia: Prens'in 'kelle isteyen' sağ kolu Kaşıkçı davasında yargılanmıyor

NYT: Veliaht Prens, Kaşıkçı için 'Dönmezse kurşunla peşine düşün' dediNYT: Veliaht Prens, Kaşıkçı için 'Dönmezse kurşunla peşine düşün' dedi