Fransız cerrah, 349 çocuğu istismarla suçlanıyor

68 yaşındaki Fransız cerrah Joel Le Scouarnec, 30 yıl boyunca 349 çocuğu cinsel istismara uğratmakla suçlanıyor. Scouarnec'in, çok sayıda çocuğun adının geçtiği günlükleri bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da 68 yaşındaki emekli bir cerrahın 30 yıl boyunca 349 çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığından şüphe ediliyor. Ülke tarihinin en büyük pedofili vakasının baş sanığı Joel Le Scouarnec, dört çocuğa istismar ve tecavüz suçlarından mart ayında hakim karşısına çıkacak.

Cerrahın söz konusu suçları, Fransa'nın orta ve batı kesimlerinde 30 yıl boyunca görev yaptığı yerlerde işlediği düşünülüyor. Soruşturmayı derinleştiren yetkililer cerraha ait günlükleri ele geçirmiş durumda. Scouarnec'in, çok sayıda çocuğun adının geçtiği günlüklerde istismar ve tecavüz olaylarını kaleme aldığı öğrenildi. Soruşturmayı yürüten savcı Laureline Peyrefitte, Scouarnec'in en az 349 çocuğu istismar etmiş olabileceğini söyledi.

197 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Günlükler sayesinde ası geçen çocuklara ulaşmaya başaran polis, 229 kişinin ifadesine başvurdu. Bu kişilerden 197'si Scouarnec'ten şikayetçi oldu. Savunma avukatları ise günlüklerde yazanların 'yalnızca fantezi' olduğunu öne sürdü.

2005 yılında çocuk pornografisi içeriği barındırmaktan 4 ay ertelenmiş hapis cezası alan cerrah, zaman aşımından dolayı birçok suçlamadan yargılanamayacak. 13-17 Mart arası duruşması görülecek olan Scouarnec en az 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. (euronews)