St. Petersburg Devlet Üniversitesi Türkiye'de temsilcilik açacak

St. Petersburg Devlet Üniversitesi rektörü, Türkiye'de üniversitenin temsilciliğini açmaya hazırlandıklarını söyledi. Daha önce New York'taki Bard College’da açılan ve başka ülkelerde de açılması planlanan temsilcilikler, ülkeler arasında eğitim alanında etkileşimin artmasını hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - St. Petersburg Devlet Üniversitesi (SPGBU) Rektörü Nikolay Kropaçev, üniversitenin en yakın zamanda Türkiye’de temsilcilik açacağını söyledi. Gazetecilere konuşan Nikolay Kropaçev, St. Petersburg Devlet Üniversitesi’nin yurtdışında temsilciliklerinin açılmasına yönelik aktif çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Daha önce ABD’nin New York kentinde temsilcilik açtıklarını belirten Kropaçev, planları arasında Türkiye’nin de olduğunu ifade etti.

Kropaçev, “Almanya, İtalya, Suriye, Afganistan ve Baltık ülkelerinde de temsilcilik açma planımız var. Net anlaşmalar var. Yalnızca gidip temsilcilik açmak için vakit gerek, söz gelimi Türkiye’de” dedi. Çin’de de çalışmaların sürdüğünü belirten Kropaçev, gelecek yıl ilk öğrencileri kabul etmeyi planladıklarını kaydetti.

NELER YAPILIYOR?

ABD’nin New York kentindeki Bard College’da üniversitenin bir temsilciliği ve Rusça test merkezi açıldı. Temsilcilik iki ülke arasındaki eğitim alanındaki etkileşimin artması, araştırma projelerinin desteklenmesi, uzman toplantılarının yürütülmesi, yaz okullarının düzenlenmesi, ünlü bilim insanları tarafından açık derslerin verilmesi gibi faaliyetlerle ilgilenecek. (Kaynak: Sputnik)