Hong Kong protestoları: Tek kozumuz otoyol

Hong Kong'da, protestocular hükümete çağrıda bulundu. Basın açıklaması düzenleyen protestocular, barikatlarla kapattıkları otoyolu açacaklarını ancak bölgesel seçimlerin ertelenmemesi sözünü vermesi için hükümete süre tanıdıklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hong Kong'da protestocular, barikatlar ile kapatılan bir otoyolu temizledi. Geçen beş gündür Hong Kong sokaklarında protestolar şehri kilit altına almıştı.

Protestocular, son birkaç gündür protestoların merkezi haline gelen Hong Kong Çin Üniversitesinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Sha Tin ve Tai Po bölgelerini bağlayan Tolo otoyolunu açacaklarını ancak, 24 Kasım'da yapılması planlanan bölgesel seçimlerinin ertelenmemesi sözünü vermesi için hükümete, Cuma akşamı saat 6'ya (TSİ 13:00) kadar süre tanıdıkları ifade edildi.

Açıklamada, "Güce sahip olan onlar, biz değiliz. Bu köprü ve otoyoldan başka bir kozumuz yok" ifadeleri yer aldı. Protestocular "Tolo otoyolunun ablukaya alınmasının, burada yaşayanlara rahatsızlık veriyor.. Bu yüzden dostça bir jest teklifiyle geliyoruz. Hedefimiz hükümet, Hong Kong sakinleri değil" diyerek devam etti. Muhasebeci olarak çalışan bir protestocu, "Genç insanlar Hong Kong için hayatlarını tehlikeye atıyor. Burası artık eskisi gibi değil. Burası artık, polisin istediğini yapabileceği bir polis devleti oldu" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)