İddia: Suriyeli Kürtler ABD'ye 'Rusya'yla anlaşırız' dedi

CNN International bir iç yazışmaya dayandırdığı özel haberinde, Suriyeli Kürtlerle ABD arasındaki görüşmeleri yazdı. İddiaya göre, Kürtler perşembe günü ABD'ye 'Bizi korumazsanız Rusya ve rejimle anlaşırız' mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyeli Kürtlerin, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasının ardından ABD'ye "Bizi korumazsanız Rusya'yla anlaşırız" mesajı verdiği ortaya çıktı. CNN International'ın bir iç yazışmaya dayandırdığı özel haberinde, omurgasını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutanı General Mazlum Kobani'nin, ABD'nin IŞİD'le Mücadele Küresel Koalisyonu Özel Temsilcisi Yardımcısı William Roebuck ile geçtiğimiz perşembe günü yaptığı görüşmenin ayrıntılarına yer veriliyor.

İddiaya göre bu görüşmede Suriyeli Kürtler ABD'ye, 'kendilerini korumaması halinde Rusya ve Suriye yönetimiyle anlaşıp, Türkiye'ye karşı uçuşa yasak bölge oluşturulması için bölgeye onların uçaklarını davet edecekleri'ni söyledi. CNN'e konuşan Amerikan yönetimi yetkilileriyse, ABD'nin 'Kürtlerin Ruslarla anlaşmasını istemediğini' söyledi. (DIŞ HABERLER)