Trump'ın bir ülke liderine verdiği sözü istihbarat şikayet etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın yabancı bir ülke liderine özel sohbet esnasında verdiği vaat istihbarat servisinden bir kişi tarafından ihbar edildi. İhbarın ayrıntıları paylaşılmazken liderlerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Al Sani, Pakistan Başbakanı İmran Han olabileceği söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Başkanı Donald Trump’ın bir ülke liderine özel sohbet sırasında bulunduğu vaat, istihbarat servislerini rahatsız etti. Trump’ın sözlerinin istihbarat çevresinden kimliği belirsiz bir kişi tarafından ihbar edilmesinin ardından konuyla ilgili olarak İstihbarat Genel Müfettişi Michael Atkinson Temsilciler Meclisi’nde ifade veriyor.

Washington Post'ta yer alan haberde, Trump Ağustos ayında görüştüğü bir ülke liderine bir vaatte bulundu ve bu vaat şikayete konu oldu. Söz konusu şikayet 12 Ağustos’ta yapıldı.

TRUMP'IN HANGİ LİDERE VAATTE BULUNDUĞU AÇIKLANMADI

İki eski yetkiliye dayandırılan haberde ihbara konu olan konuşmayı Başkan Trump’ın hangi liderle yaptığı yer almadı. Trump’ın söz konusu zaman diliminde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Katar Emiri Al Sani, Pakistan Başbakanı İmran Han ile görüştüğü biliniyor.

YASAYA GÖRE İHBAR KONGRE'YE BİLDİRİLMELİ

Konuyla ilgili olarak İstihbarat Genel Müfettişi Michael Atkinson Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda kapalı oturumda ifade veriyor. Atkinson, konuyla ilgili ihbarı güvenilir ve acil olarak değerlendirmişti. Yasaya göre böyle bir durum Kongre’ye bildirilmek zorunda.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff, komisyonun ihbarı yapan kişileri ve Kongre’ye şikayetleri koruma konusuna çok önem verdiğini kaydetti.

ŞİKAYETİN AYRINTILARI KONGRE'YLE PAYLAŞILMALI TALEBİNE RET

Ulusal İstihbarat Dairesi’ne vekaleten başkanlık eden Joseph Maguire konuyla ilgili şikayetin ayrıntılarını Kongre üyelerine bildirmeyi reddetti. Maguire’ın ofisinden bir avukat suçlamadaki şikayetlerin acil endişe verici nitelikte olmadığını kaydetti.

Maguire da Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nda 26 Eylül’de ifade verecek. (Kaynak: VOA)