ABD'de iki eyalette kasırga alarmı

Dorian kasırgasının şiddeti Kategori 5'e yükseldi; ABD'de Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde acil durum ilan edildi. Dorian'ın hızı saatte 280 kilometreyi buluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin güneydoğu sahillerine yaklaşan Dorian Kasırgası'nın şiddetini artırarak 5. seviyeye ulaştığı ve Bahamalar'ın ardından Georgia ve Güney Carolina eyaletlerini vurmasının beklendiği duyuruldu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, hızı saatte 280 kilometreyi bulan ve yaklaşık 13 kilometre hızla batıya doğru hareket eden kasırganın bugün Bahamalar'da etkili olmasının beklendiğini belirtti. Bahamalar'ın ardından kasırganın kuzeye yönelerek vuracağı öngörülen Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde acil durum ilan edildi ve tedbirler alınmaya başlandı.

Türkiye, ABD'nin güneydoğu sahillerine doğru yaklaşan Dorian kasırgası nedeniyle Türk vatandaşlarını bölgeye seyahatten kaçınmaları yönünde uyardı.

Ulusal Kasırga Merkezi, daha önce Florida eyaletini vurması beklenen kasırganın dün yön değiştirerek kuzeye doğru yöneldiğini, ancak gücünü koruduğunu açıklamıştı. Yetkililer, Dorian'ın karaya ulaştıktan sonra yüklü miktarda yağış bırakarak ölümcül su baskınlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor.

ABD Başkanı Donald Trump da hafta sonu Polonya'ya yapacağı ziyareti iptal ederek kasırgayla ilgili gelişmeleri takip etmek üzere başkent Washington'da kalmaya karar vermişti. (MIAMI/AA)