'Suriye ordusu Türk gözlem noktasına ateş açtı'

Suriye ordusunun İdlib'de Türkiye'nin bir gözlem noktasına taciz atışı yaptığı belirtiliyor. Haberler Reuters'a konuşan iki yetkili ile AA'ya dayandırılırken, henüz resmi açıklama yok. Gerilimin, silahlı isyancılar ile ordu arasındaki çatışmaların sürdüğü bölgede yaşandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye ordusunun operasyonlarını yoğunlaştırdığı İdlib'de, Türkiye ile yeni bir gerilim patlak verdi. Suriye askerlerinin, Türkiye'ye ait bir gözlem noktasına ateş açtığı belirtiliyor.

Reuters ajansına isim vermeden konuşan iki Türk yetkili, Suriye hükümet güçlerinin 'Türkiye'nin bir gözlem noktasına ateş açtığını' söyledi. Anadolu ajansı da, Suriye ordusunun savaş uçaklarının, Türkiye'nin 8 No'lu gözlem noktasına 'ağır makineli tüfekle taciz ateşi açtığı' haberini geçti. Milli Savunma Bakanlığı henüz resmi bir açıklama yapmış değil.

Türkiye'nin 8 No'lu gözlem noktası, Suriye ordusunun geçtiğimiz hafta büyük ölçüde kontrol altına aldığı ancak çatışmaların sürdüğü stratejik Han Şeyhun kasabasının kuzeyinde bulunuyor.

TSK'DEN GÖZLEM NOKTALARINA TAKVİYE

TSK ise bölgede artan gerilimin ardından, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki gözlem noktalarına çok sayıda zırhlı araç, personel, personel taşıyıcı ve mühimmattan oluşan takviye güç gönderdi.

Suriye ordusu, 2019 başında Soçi Mutabakatı'na rağmen HTŞ'nin (Heyet Tahrir el Şam - eski El Nusra) eline geçen İdlib'deki operasyonlarını ağustos ayında yoğunlaştırmıştı. (DIŞ HABERLER)

On binlerce Suriyeli Türkiye sınırına kaçıyorOn binlerce Suriyeli Türkiye sınırına kaçıyor

Operasyon derinleşiyor: Suriye ordusu İdlib'de insani koridor açtıOperasyon derinleşiyor: Suriye ordusu İdlib'de insani koridor açtı