Filistin İsrail'le tüm anlaşmaları askıya aldı

Filistin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerini yıkma kararı alan İsrail'le yaptığı tüm anlaşmaları askıya aldı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, kamuoyuna yaptığı çağrıda "Bizim halkımız haklarına kavuşmadığı sürece bölgede ve dünyada ne barış ne güvenlik ne de istikrar hakim olacaktır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Doğu Kudüs'teki yıkım faaliyetlerinin ardından İsrail ile yapılan tüm anlaşmaların askıya alındığını duyurdu. Abbas, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde yer alan Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Devlet Başkanı Abbas, "İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi’ndeki yıkımları başta olmak üzere Filistin topraklarındaki ihlallerini durdurması için derhal harekete geçme" çağrısı yaparak şunları söyledi:

"Bizim halkımız haklarına kavuşmadığı sürece bölgede ve dünyada ne barış ne güvenlik ne de istikrar hakim olacaktır. Zaman uzasa da kısalsa da iğrenç işgal devleti çökecek ve kadim devletimiz bağımsızlığına kavuşacaktır."

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te inşa ettiği tartışmalı duvarın yakınlarında 17 kişinin yaşadığı Sur Baher köyünde Filistinlilerin evlerini yıkmaya başlamıştı. (RAMALLAH/AA)