Malezya'da eski başbakan bir günde 800 bin dolarlık mücevher almış

Malezya'da eski başbakan Necip Rezak'ın yolsuzlukları ortaya saçıldı. Kuala Lumpur'daki mahkemede, Rezak'ın kredi kartı harcamaları yolsuzluğa kanıt olarak sunuldu. Ekstrelerde, bir günde 800 bin dolarlık mücevherlik harcaması yapıldığı görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Malezya'da eski başbakan Necip Rezak'ın yolsuzlukla yargılandığı davada yüzbinlerce liralık lüks harcamalar ortaya saçıldı. Kuala Lumpur'da görülen duruşmada, İtalya'daki bir mücevher dükkanında Rezak'a ait kredi kartlarından sadece bir günde 800 bin dolarlık harcama yapıldığı ortaya çıktı.

Mahkemeye sunulan kredi kartı harcamalarına göre, 8 Ağustos 2014 günü İsviçreli lüks mücevher firması De Grisogono'dan Rezak'ın kartı ile 803 bin dolarlık alışveriş yapıldı. Birkaç ay sonra ise Hawaii'deki bir Chanel mağazasında 108 bin dolarlık, Bangkok’taki lüks bir otelde ise yaklaşık 25 bin dolarlık harcamalar tespit edildi.

Mayıs ayında iktidarı kaybeden Rezak, şu an milyonlarca dolarlık fonları kötüye kullanmakla ilgili onlarca yolsuzluk davası ile karşı karşıya. Rezak, 1MDB isimli fondan 4 milyar doların çalınması ve bu paranın dünya çapında lüks harcamalarda kullanılmasından sorumlu tutuluyor. Bu paradan 681 milyon doların doğrudan Rezak'ın banka hesabına geçirildiği, eski başbakan ile eşi Rosmah Mansour'un lüks harcama alışkanlıkları için kullanıldığı öne sürülüyor. Rosmah Mansour hakkında da benzer suçlamalarla dava açılmış durumda. (DIŞ HABERLER)