Kız kardeşi Fransa'da işçi dövdürmekten yargılanıyor!

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın kız kardeşi Prenses Hassa bint Selman, evine çağırdığı tamirciyi dövdürme suçlamasıyla Fransa'da yargılanıyor. Prenses'in, "Öldürün onu, o köpeği. Yaşamayı hak etmiyor" diye bağırdığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın kız kardeşi Prenses Hassa bint Selman, Fransa’da evine çağırdığı tamirciyi kaçırtıp dövdürme suçlamasıyla gıyabında yargılanıyor. Prenses'in olay sırasında, "Öldürün onu, o köpeği. Yaşamayı hak etmiyor" diye bağırdığı belirtiliyor.

Olay Eylül 2016'da, Prenses'in Paris'teki lüks dairesinde yaşandı. 43 yaşındaki prenses, eve gelen Mısırlı tamirci Ashraf Eid'i medyaya satmak için fotoğraf çekip iddiasıyla korumasına dövdürmekle suçlanıyor. Suçlamalar arasında, bir kişiyi zorla alıkoymak ve silahlı şiddet de var.

Reuters'a sızdırılan iddianameye göre, Eid polise verdiği ifadede, Prenses'in kendisini video çekmekle suçladığını, ardından da korumasının ellerini bağlayıp kendisini yumruk ve tekme atarak dövdüğünü anlattı. İddiaya göre Prenses bu sırada "Bir prensesle, kraliyet ailesiyle nasıl konuşacağını öğreneceksin" diyordu. Le Point dergisinde yayımlanan bir haberde ise Eid, Prenses'in "Öldürün onu, o köpeği. Yaşamayı hak etmiyor" diye bağırdığını anlatmıştı.

Fransa bu olay nedeniyle, Kasım 2017'de Prenses hakkında bir uluslararası tutuklama emri çıkarmışken, avukatı Emmanuel Moyne ise Prenses hakkındaki suçlamaları reddettiklerini açıkladı. Moyne, Prenses'in tutuklama kararı nedeniyle duruşmaya gitmeyeceğini söyledi. Koruma ise 2016'dan bu yana tutuklu.

Prenses Hassa bint Selman, Suudi devlet medyasında yardım kuruluşlarına yaptığı yardım ve kadın hakları kampanyaları ile yer bulan bir isim. (DIŞ HABERLER)