İçişleri Bakanı hedef gösterdi, tehdit gecikmedi: Kaptan Rackete saklanıyor

İtalya'da 41 göçmeni kurtaran Alman kaptan Carola Rackete, serbest bırakılması sonrası ırkçı İçişleri Bakanı Matteo Salvini tarafından hedef gösterilince tehdit aldı. Üyesi olduğu sivil toplum kuruluşu Sea Watch, Rackete'nin gizli bir yere götürüldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz'de kurtardığı 41 göçmeni İtalya'nın faşist ve göçmen karşıtı hükümetinin engellemelerine rağmen Lampedusa Adası’na çıkararak kurtaran 31 yaşındaki Alman kaptan Carola Rackete'nin tehdit aldığı açıklandı. Üyesi olduğu sivil toplum kuruluşu Sea Watch, Rackete'nin güvenli bir yere götürüldüğünü açıkladı.

İtalyan ordusunun emirlerine uymayarak Lampedusa adasına yanaştığı ve dört polisin hayatını tehlikeye attığı gerekçesiyle için 10 yıl hapisle yargılanan Rackete önce ev hapsi cezası almış, ardından da dün çıkarıldığı İtalyan mahkemesinde serbest bırakılmıştı. Ancak Sea Watch'tan yapılan açıklamaya göre, bu süreçte İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin hedef gösterdiği Rackete serbest kaldıktan sonra tehditler aldı. Kadın kaptanın bu nedenle gizli bir yere götürüldüğü belirtildi.

'ONU GİZLİ BİR YERE GÖTÜRDÜK'

Sea Watch, "Carola'ya karşı bazı genel tehditler vardı. Bu nedenle onu gizli bir yere götürdük. Gelecekteki seyahat planları hakkında daha fazla yorum yapmayacağız" açıklaması ile yetindi. Sivil toplum kuruluşu, Rackete'nin serbest kalışı hakkında "Bütün göçmenler ve onlara yardım etmek isteyenlerin suçlu gibi gösterilmesine karşı büyük bir dayanışma zaferi" açıklaması yaptığını da duyurdu.

Rackete dün İtalyan yargıç Alessandra Vella tarafından serbest bırakılmıştı. Kadın yargıç kararında, Alman kaptanın 'insan hayatını koruma görevini yerine getirdiğini' vurgulamıştı.

SALVINI 'POLİS ÇARPARSA HAKKIDIR' DEMİŞTİ

Ancak İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini "Söyleyecek sözüm yok. İtalya’da cezaevine girmek için ne gerekiyor?" açıklaması yapmıştı. Salvini, Rackete'yi şu sözlerle hedef göstermişti: "Bu ülkeye dışarıdan gelen birinin, yasalara uymadan ve askerlerin hayatını riske atarak kendi bildiğini yapmasının bir suç olmaması ve serbest bırakılması beni utandırıyor. Eğer bu gece İtalyan yollarında devriye gezen bir polis arabasına herhangi biri çarparsa hakkıdır. Sayın hakim çok kötü bir örnek!" (DIŞ HABERLER)

Göçmenleri kurtaran Carola Rackete için serbest bırakma kararıGöçmenleri kurtaran Carola Rackete için serbest bırakma kararı

Kaptan Carola Rakete'ın hatırlattığı haklılık: O sınırlarınız vız gelir bize vız!Kaptan Carola Rakete'ın hatırlattığı haklılık: O sınırlarınız vız gelir bize vız!