Kremlin: Putin'le Trump İdlib bağlamında Türkiye'yi konuştu

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in G-20 zirvesinde ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, iki lider Suriye'nin İdlib vilayetindeki son durumu ve bu bağlamda Türkiye'yi da ele aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya'daki G-20 Liderler Zirvesi'nde yaptığı 80 dakikalık ikili görüşmenin ayrıntıları açıklandı. Kremlin, liderlerin Suriye'nin İdlib vilayetindeki durumu da ele aldığını duyurdu. Kremlin'den yapılan açıklamada, iki liderin silah kontrolü, Çin'le ilişkiler ve ikili ticaretin yanı sıra İdlib'i ve Türkiye'yi görüştüğü belirtildi.

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, "Suriye ve İdlib'deki duruma değinildi. Bu bağlamda Türkiye'yi konuştular. Çin'i de konuştular" dedi. Peskov, ihtilaflı konular bulunmasına rağmen iki liderin de diyalogdan yana olduğunu ekledi.

TRUMP'I MOSKOVA'YA DAVET ETTİ

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Putin'in Trump'ı önümüzdeki yıl 9 Mayıs'ta yapılacak Zafer Günü kutlamaları için Moskova'ya davet ettiğini de açıkladı. Peskov, Trump'ın bu davete olumlu yaklaştığını söyledi. Rusya'da Nazi Almanyası'nın 9 Mayıs 1945'te teslim olarak 2. Dünya Savaşı'nın son bulmasının yıl dönümünü her yıl görkemli törenlerle kutluyor. (DIŞ HABERLER)

Rusya'dan İdlib açıklaması: Yorum yokRusya'dan İdlib açıklaması: Yorum yok

Trump'tan Putin'e seçim şakası: Müdahale etmeyinTrump'tan Putin'e seçim şakası: Müdahale etmeyin

Etiketler Suriye Türkiye İdlib