Vatikan evli rahipleri Amazon'da görevlendirecek

Vatikan, Amazon'da yerli halktan evli, saygın erkekleri rahip olarak görevlendirmeyi düşünüyor. Bu Vatikan için, Amazon'da rahiplerin az olduğu bölgelerde dini faaliyetlerin artmasını sağlaması açısından tarihsel bir değişim anlamına geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Vatikan pazartesi günü yayınlanan bir belgeyle misyonerlik faaliyeti için yaşlı evli erkekleri Amazon'un uzak bölgelerinde rahip olarak görevlendirmeyi düşünüyor. Bu karar, rahiplerin az olduğu bazı bölgeler için tarihsel bir değişimin önünü aşabileceği belirtiliyor.

Vatikan tarafından önerilen, üzerinde çalışılan bir belge Ekim ayında Amazonlar'da bir piskopos için düzenlenen kilise toplantısını ve ayrıntılı olmamasına rağmen bölgedeki kadınlar için daha büyük resmi dini görevleri içeriyor.

Bu belge şimdiye kadar evli rahiplerden bahseden ilk açık belge olma özelliğini taşırken, rahiplerin yetersiz olduğu bölgelerde, bu tür erkekler yerel Katolik topluluğun seçkin üyelerini ve yetişkin ailelerini oluşturacağı düşünülüyor.

Bir taraftan bekarlık Kilise için bir hediye olduğunu doğrulanırken, bir taraftan bölgenin en uzak bölgelerine yerli halktan, saygın, toplum tarafından kabul ettiği yaşlı evli erkeklerin rahip olarak yetki verilmesi planlanıyor. (DIŞ HABERLER)