Brezilya'da cezaevinde kavga: 15 mahkum öldü

Cezaevlerinin aşırı kalabalık olması nedeniyle insan hakları örgütlerinden tepki çeken Brezilya'da, bir cezaevinde ziyaret saatleri sırasında kavga çıktı. 15 mahkum yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya'da bir cezaevinde çıkan kavga sonucu 15 mahkum öldü. Kavganın Manaus kentindeki cezaevinde, ziyaret saatleri sırasında çıktığı, bazı kişilerin ziyaretçilerin önünde sivriltilmiş diş fırçalarıyla, bazılarının da boğularak öldürüldüğü belirtildi.

Mahkumlardan birinin annesi "Gerçek anlamıyla bir karmaşaydı. Herkes koşmaya başladı, hücrelerin kapılarına vuruyorlardı" dedi. Yetkililer ise şiddet olaylarının bastırıldığını ve kavganın sebebinin tespit edilmesi için soruşturma açıldığını açıklamakla yetindi.

712 bini aşkın mahkumun bulunduğu Brezilya, cezaevlerinin en kalabalık olduğu üçüncü ülke. Kapasitesinin yaklaşık iki katı dolu olduğu belirtilen Brezilya cezaevlerinden sık sık çeteler arası kavga, isyan ve kaçma girişimi haberleri geliyor. 2017 yılında ülkenin kuzeyindeki bir dizi cezaevinde patlak veren isyanlarda 119 kişi yaşamını yitirmişti. Eylül ayında da bir cezaevinden 92 kişi kaçmıştı. (Dış Haberler)

Etiketler Brezilya cezaevi mahkum