İsrail, askerinin cesedine karşılık Suriyeli 2 tutukluyu serbest bırakacak

İsrail, Lübnan Savaşı'da kaybolan askerinin cesedinin verilmesi nedeniyle Suriyeli 2 tutukluyu serbest bırakacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail, 1'inci Lübnan Savaşı sırasında kaybolan bir askerinin cesedine ait kalıntılarının ülkeye getirilmesi sebebiyle "iyi niyet göstergesi" olarak Suriyeli 2 tutukluyu serbest bırakma kararı aldı.

Yerel basınında konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, 1982'deki 1'İnci Lübnan Savaşı sırasında kaybolan bir askerin cesedine ait kalıntıların 37 yıl aradan sonra bu ay başında İsrail'e getirildiğini söyledi. Yetkili, bu gelişme nedeniyle Suriyeli 2 tutuklunun serbest bırakılacağını belirtti.

İsrailli yetkili, Suriyeli 2 tutuklunun serbest bırakılmasına birkaç gün önce karar verildiğini, esir takasının söz konusu olmadığını ve bu kararın iyi niyet göstergesi olarak alındığını dile getirdi.

Serbest bırakılacak Suriyeli mahkumların kimlik bilgilerine ve ne zaman serbest bırakılacaklarına ilişkin ise bilgi verilmedi.

İSRAİL BASINI: RUSYA YARDIMCI OLDU

1'inci Lübnan Savaşı sırasında, 11 Haziran 1982'de Lübnan'ın güneyindeki Yakup Sultan köyünde yaşanan çatışmada kaybolan 5 İsrail askerinin 3'ünden 37 yıldır haber alınamıyordu. Zachary Baumel'in cesedine ait kalıntılar 3 Nisan'da İsrail'e getirilmişti.

İsrail basını, Baumel'in cesedine ait kalıntıların Suriye'nin güneyindeki Yermük Kampı'nda bulunduğunu ve ülkeye getirilmesinde Moskova yönetiminin yardımcı olduğunu yazarken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, söz konusu askere ait kalıntıların bulunmasına Rus askerlerinin yanı sıra Suriye hükümetinin de katkı sunduğunu açıklamıştı. (KUDÜS/AA)