Yeni Zelanda'da yaralanan Mustafa Boztaş: Bizi dayanışma ayakta tutuyor

Yeni Zelanda'daki cami katliamında yaralanan Türkiye vatandaşı Mustafa Boztaş, yaşadıklarını Gazete Duvar'a anlattı. Saldırıların yedinci gününde cuma namazına katılan Boztaş, "Buradaki dayanışma olmasaydı biz bu olan bitenin üstesinden gelemezdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da Müslümanları hedef alan saldırılarda, 41 kişinin yaşamını yitirdiği El Nur Camii’nde yaralanan Türkiye vatandaşı Mustafa Boztaş, tedavisinin devam ettiği Christchurch Hastanesi’nden izin alarak, saldırıların yedinci gününde kılınan cuma namazına katıldı. Aldığı yaralar sebebiyle yürümekte zorluk yaşayan Boztaş, namazın kılınacağı alana tekerlekli sandalyeyle geldi.

Gazete Duvar’a konuşan Boztaş, "Buradaki dayanışma olmasaydı, biz bu olan bitenin üstesinden gelemezdik" dedi.

Boztaş, cuma namazında vaazı dinledikleri sırada bir anda kurşun sesleri duyduklarını söylüyor. "Hepimiz vurulduk ve yere düştük. Sonra birbirimizin üstüne yığıldık. Duyduğum tek şey 'Çok kan akıyor' cümlesiydi. O anda dilim tutulmuştu ve ne yapacağımı bilemiyordum. Kendi kendime "Bu gerçek değil, bu gerçekten olmuyor. Çok sakinim, çığlık atmıyorum" diyordum. Çok sakindim çünkü Allah'ın evindeydim" diyor.

'KURTARABİLECEĞİMİ SANDIM AMA ÖLMÜŞTÜ'

"Camı kırık bir pencereden kaçtıktan sonra bir çocuk gördüm" diyen Boztaş şöyle devam ediyor: "Onu geçemedim, durmak zorunda kaldım. Onun hayatını kurtarabileceğimi sandım ama çoktan ölmüştü. Onu kurtaramazdım"

Boztaş, "Sağlık durumum iyi" dese de, "Kurşun kaburgalarda kalmış ve karaciğeri zedelemiş. Önümüzdeki hafta bununla ilgili ameliyat olmam gerekir mi diye bakacaklar" diye ekliyor. "Eğer gerek yoksa, taburcu olacağım..."

Yeni Zelandalı Müslüman azınlık: 'Siz bizsiniz' denmesi bizi mutlu ediyorYeni Zelandalı Müslüman azınlık: 'Siz bizsiniz' denmesi bizi mutlu ediyor

Yeni Zelanda'da başörtüsü kampanyası: Aramızda bir fark yok!Yeni Zelanda'da başörtüsü kampanyası: Aramızda bir fark yok!