Trump: IŞİD'in elinde toprak kalmadı, tebrikler

ABD Başkanı Donald Trump, "IŞİD'in Suriye'de kontrol ettiği tüm bölgelerin temizlendiği bilgisinin verildiğini" açıkladı. Bağuz operasyonunu sürdüren Suriye Demokratik Güçleri'nden henüz açıklama gelmiş değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Domald Trump, Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'i Suriye'de sıkıştığı son nokta olan Bağuz'dan temizlediğini söyledi. Trump, "Tebrikler" dedi.

Haftasonu tatili için Florida'ya giden Trump, uçaktan inişinde gazetecilere IŞİD'in kontrol ettiği toprakların haritalarını gösterdi; kırmızı noktalarla dolu eski haritalar ile bomboş bir yeni haritayı karşılaştıran Trump, "Bu seçim günü [kendisinin seçildiği günü kast ediyor] IŞİD. Bu da bugünkü IŞİD. Harita sizde kalabilir. Tebrikler. Bence vakti gelmişti" dedi.

Trump'ın açıklamasından hemen önce, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) kendisine 'IŞİD'in Suriye'de kontrol ettiği herhangi bir toprak kalmadığı' konusunda bilgi verdiği belirtilmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Savunma Bakanlığı'nı vekaleten yürüten Patrick Shanahan'ın Trump'a Florida uçağında bu bilgiyi verdiğini söylemişti.

Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), IŞİD'in sıkıştığı son nokta olan Bağuz'daki operasyonunda bu hafta sona gelinmişti. Ancak SDG, Bağuz'da tam kontrolü sağladığını duyurmakla beraber, evlerde ve tünellerde aramaların sürdüğünü açıklayarak nihai zafer ilan etmeyi ertelemişti. (Dış Haberler)