Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Türkiye'ye geliyor: Masum olduğumuzu anlatacağım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katliam görüntülerini seçim mitinglerinde göstermesini eleştiren Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters Türkiye'ye geleceğini söyledi. Peters, "Yeni Zelanda'nın, bir yabancının işlediği suçun masum bir tarafı olduğu gerçeğini kayıtlara geçirmek niyetindeyim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cami saldırılarının görüntülerini seçim mitinglerinde kullanması sonrasında Türkiye'yi ziyaret edeceğini söyledi. Peters, temaslarında ülkesinin masum olduğunu anlatacağını söyledi.

New Zealand Herald gazetesine konuşan Peters, "Beni davet ettiler ve gideceğim. Kesinlikle, Yeni Zelanda'nın, ülkemizde bir yabancının işlediği suçun masum bir tarafı olduğu gerçeğini kayıtlara geçirmek niyetindeyim" dedi.

ENDONEZYA'YA DA GİDECEK

Aynı zamanda başbakan yardımcısı da olan Peters'ın Türkiye'den önce, dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusunun yaşadığı Endonezya'ya gideceği de açıklandı.

Peters dün kabine toplantısının çıkışında Erdoğan'ın katliamın görüntülerini göstermesinin ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabileceğini söylemişti. Yeni Zelandalı bakan, "Bu ülkeyi yanlış yorumlayan bu tür her şey - şüphelinin Yeni Zelanda vatandaşı olmadığı da düşünüldüğünde - Yeni Zelanda halkının geleceğini, güvenliğini ve yurt dışındaki insanlarımızı tehlikeye atıyor ve tamamen haksız bir durum" ifadelerini kullanmıştı. (Dış Haberler)

Yeni Zelanda'dan Erdoğan'a tepki: Haksızlık yapılıyorYeni Zelanda'dan Erdoğan'a tepki: Haksızlık yapılıyor