İddia: Suudi Prens'in yetkileri elinden alındı!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ekonomi alanındaki yetkilerinin elinden alındığı iddia ediliyor. The Guardian gazetesinin Suudi yetkililere dayandırdığı haberde, Selman'ın iki haftadır üst düzey toplantılara katılmadığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrasında eleştirilerin hedefinde olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın bazı yetkilerinin elinden alındığı iddia edildi. The Guardian gazetesinin Suudi kaynaklara dayandırdığı özel haberinde, Prens Muhammed'in babası olan Kral Selman'la arasının bozuk olduğu ve bir süredir üst düzey toplantılara katılmadığı belirtildi.

LAVROV'LA GÖRÜŞMEDİ

Habere göre, Prens Muhammed son iki haftadır üst düzey bakanlık toplantıları ile diplomatik görüşmelerde yer almadı. Prens, kralın başkanlık yaptığı iki haftalık kabine toplantısındaki yerini almazken, Rusya Dışişleri Bakanı sergey Lavrov dahil, yabancı ülkelerden yetkililerin ziyaretlerindeki temaslara da katılmadı. Prens'in katılmadığı görüşmeler arasında, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Lübnan Başbakanı, Hindistan ve Çin elçileri temaslar gösterildi.

EKONOMİYE GAYRIRESMİ ATAMA YAPILDI

Haberde, Prens'in finans ve ekonomi alanındaki bazı yetkilerinin de elinden alındığı öne sürülüyor. İddiaya göre, Kral'ın güvendiği danışmanlarından olan ve kısa süre önce ulusal güvenlik danışmanlığına atanan Musaed al-Aiban, yatırım kararlarını gayrıresmi olarak kral adına denetleyecek. Prens Muhammed, Suudi Arabistan ekonomisi alanındaki girişimlerini dünya çapında pazarlaması ile tanınıyordu.

Haberde, Prens Muhammed'i en azından geçici olarak dizginleme kararının, Kral tarafından geçen haftanın başında bir grup üst düzey bakana bildirildiği de öne sürülüyor.

Suudi Arabistan'da Kral ile veliaht prens arasındaki ilişkinin, Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul başkonsolosluğunda öldürülmesi sonrası bozulduğu öne sürülmüştü. (Dış Haberler)