Fransız bankası Société Générale'de öğrenci işgali!

Bugün dünya çapında yüz binlerce öğrenci, iklim değişikliğine dikkat çekmek için 'İklim Grevi' yapıyor. Onlarca ülkede öğrenciler ders bırakırken, Fransa'nın en büyük bankalarından Société Générale'in genel merkezinde de işgal var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bugün 64 ülkede binlerce öğrenci, iklim değişikliğine dikkat çekmek için 'İklim Grevi' adıyla küresel bir eyleme imza atıyor. Dünya çapında öğrenciler ders bırakma eylemi yaparken, Fransa'nın en büyük bankalarından Société Générale'in Paris'in göbeğindeki genel merkezini işgal etti.

Binaya girişi engelleyen yaklaşık 140 öğrenci, enerji sektöründeki iştiraklerinin iklim değişikliğine yol açtığı gerekçesiyle bankayı protesto ediyor.Bankanın girişine, "İklim krizinin finansörleri" yazılı pankartlar da asıldı.

Öğrenciler iklim grevi kapsamında, siyasetçilerin dikkatini iklim değişikliğine çekmeyi ve baskı kurmayı hedefliyor. Avustralya ve Yeni Zelenda'da binlerce öğrenci bu amaçla bugün ders bırakırken, 15 yaşındaki Callum Frith "Eğer biz bir şey yapmazsak, 60 yaşındaki siyasetçilerin değil bizim hayatlarımız etkilenecek. Bir şeyler yapmamız gerekiyor" dedi.

Tayland'da hükümet binası önünde 100'e yakın öğrenci toplanırken, 17 yaşındaki Thiti Usanakul "Bu topraklar gençlere miras kalacak. Hükümetin sorunları çözmek için bizimle çalışmasını talep etmek üzere burada toplandık" dedi.

Danimarka'da öğrenciler "B gezegeni yok" yazılı pankartlarla sokağa çıkarken, Türkiye'de de eylemler düzenlendi. (Dış Haberler)