İngiltere IŞİD'e katılan katılan kadının vatandaşlığını iptal ediyor

İngiltere, 15 yaşındayken IŞİD'e katılan Şamima Begüm'ün vatandaşlığını iptal etmeye hazırlanıyor. İptal haberi İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından aileye gönderilen mektupla duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere hükümeti, 15 yaşındayken IŞİD'e katılan ve 4 yıl sonra yeni doğan bebeğiyle İngiltere'ye dönmeye çalışan Şamima Begüm'ün vatandaşlığının iptal edileceğini açıkladı.

Ailenin avukatı Tasnime Akunjee, ailenin karardan dolayı hayal kırıklığı içinde olduğunu ve karara karşı "her türlü hukuki yola başvuracaklarını" açıkladı.

GERİ DÖNÜŞLERİ ENGELLEMEK İÇİN VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILDI

İngiltere'de IŞİD’e gelin gidip sonrasında bebeği için geri dönmek isteyen Shamima Begüm’le ilgili tartışmalar sürüyordu. Son olarak Begüm’un Suriye’de tutulduğu mülteci kampında bir erkek bebek dünyaya getirdiği haberi gelirken, İçişleri Bakanı Sajid Javid bir makale yayımlayıp tehlikeli kişilerin geri dönüşlerinin engellenmesi için Britanya vatandaşlığından çıkarılmalarını savunmuştu.

ITV televizyonunun haberine göre, İngiltere İçişleri Bakanlığı Begüm'ün annesine Salı günü bir mektup gönderdi. Mektupta İçişleri Bakanı Sajid Javid'in emri verdiği ve kararın yürürlüğe konduğu belirtiliyordu. Karar mektubunda, Begüm'ün karara itiraz etme hakkının olduğu da kaydediliyor.

İngiltere Parlamentosu'ndan kaynaklar da bu kararın alındığını doğruladı. (Kaynak: BBC Türkçe)