Brexit anlaşması reddedildi

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış anlaşması parlamentoda reddedildi. İşçi Partisi lideri Crobyn güven oylaması talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere parlamentosu, Başbakan Theresa May'in Avrupa Birliği (AB) ile vardığı Brexit anlaşmasını 202'ye karşı 432 oyla reddetti.

Başbakan May, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin bu akşam güven oylaması talep etmesi durumunda yarın güven oylaması yapılacağını söyledi. Ana muhalefet lideri Jeremy Corbyn de May'e yanıt olarak güven oylaması talep ettiklerini açıkladı.

AB: İNGİLTERE BİR AN ÖNCE NİYETİNİ BELLİ ETMELİ

Avrupa Birliği liderleri ise Brexit oylamasının sonucuna dair yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Oylamanın sonucundan üzgünüz. İngiliz hükümetinin bundan sonraki süreç için niyetini bir an önce belli etmeye davet ediyoruz. AB'nin 27 ülkesi bundan sonra da birlikte hareket etmeye devam edecektir ve Brexit'in verdiği hasarı gidermeye çalışacaktır.

Brexit'in herhangi bir anlaşma olmadan gerçekleşmesi de dahil olmak üzere tüm senaryolara hazırlanmaya devam edeceğiz. Bu oylama ile düzensiz bir Brexit'in gerçekleşme ihtimali artmıştır. Bunu istemesek de buna hazır olmalıyız. Biz AB'nin İngiltere ile imzaladığı anlaşmayı yürürlüğe koyma sürecine devam edeceğiz. Brexit için en iyi anlaşmanın bu olduğunu düşünmeye devam ediyoruz." (Kaynak: BBC Türkçe)