Ninja kılıcıyla saç kesiyor!

İspanyol Alberto Olmedo, müşterilerinin saçını ninja kılıçlarıyla kesiyor. Olmedo, kılıcın yanı sıra süper kahraman karakteri Wolverine'ın demir pençelerini de kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Madrid kentinde dükkanı olan kuaför Alberto Olmedo, müşterilerinin saçını ninja teknikleri kullanarak kesiyor.

Euronews'in haberine göre, geleneksel aletler yerine ninja kılıçları, metal pençe ve ateşle kesim yapan Alberto Olmedo, özel tekniğini tarih merakına borçlu olduğunu söyledi.

Makasla istediği biçimde dikey kesim yapamadığını ve ortaya çıkan katmanların istediği gibi olmadığını fark eden 54 yaşındaki kuaför yeni kesim teknikleri için Rönesans döneminden ilham aldı.

Rönesans dönemindeki resimleri incelerken makas olmadan kadınların saçlarının nasıl bu kadar güzel kesildiği üzerine düşünmeye başlayan Olmeda, yaptığı araştırmalar sonucu eski berberlerin saç keserken hançer kullandığını öğrendi.

BİR SONRAKİ HEDEFİ LAZERLE KESİM

30 yıldır mesleğini icra eden Olmeda son 10 yıldır geliştirdiği kesim tekniklerinde ninja kılıçlarının uzunluğu sayesinde saçın her iki tarafını da eşit şekilde kestiğini belirtiyor. Olmeda, 30 santimetrelik bıçaklar ve ünlü Marvel süper kahraman karakteri Wolverine'ın demir pençeleri ile de saça hacim veren kesimleri yapıyor.

Ninja kuaförün kullandığı bir diğer teknik de ateşle saç yalazlama. Saç kesim tekniklerini geçmişten geleceğe taşımayı planlayan kuaförün bir sonraki hedefi ise lazer teknolojisiyle mükemmel kesime ulaşmak.