YPG Suriye ordusunu Menbic'e çağırdı

YPG, Suriye ordusunu 'kendilerinin çekildikleri yerlerde kontrol sağlamaya' çağırdı. Açıklamada, Suriye ordusu özellikle Menbic'e çağırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından Suriyeli Kürtlerin geleceği tartışılırken, YPG Beşar Esad yönetimine bir çağrıda bulundu.

Reuters'ın aktardığı açıklamaya göre, YPG 'Menbic'den çekildiğini' belirtip bu mevzilere 'Suriye hükümetini davet ettiklerini' açıkladı. Reuters ajansı haberi flaş olarak duyurdu.

MENBİC NEDEN ÖNEMLİ? 

Fırat'ın batısında bulunan Menbic, Türkiye-ABD-Suriyeli Kürtler geriliminde kilit noktalardan biri. Kent, IŞİD'i aylar süren bir savaşın ardından Ağustos 2016'da Menbic'den temizleyen Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunuyor.

ABD askerleri kent merkezinde SDG ile ortak devriye gezerken, Türkiye'nin tepkisi üzerine son aylarda bir 'denge unsuru' olarak kent kırsalında da TSK ile ortak devriye yapıyor.  ABD'nin çekilme kararının ardından Türkiye destekli ÖSO Menbic'in dışına konuşlanmaya başladı. ABD askerlerinin ise hâlâ kent merkezinde SDG ile devriyeye devam ettiği belirtiliyor. (Dış Haberler)