Fransa İçişleri Bakanı: Canavar yaratıldı

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geri adımlarına rağmen Sarı Yelekler protestoları durmazken, 'hükümet sözcüsü, radikal güçlerin protesto hareketini kullanarak hükümeti devirme girişiminde bulunabileceklerini' iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Sarı Yelekler hareketinin yarın ülke çapında düzenlemeyi planladığı protesto gösterilerinde şiddete müsamaha göstermeyeceklerini açıkladı. Castaner, "Hükümet karşıtı protestolar bir canavar yarattı" dedi. Öte yandan, Paris'te pek çok turistik mekan, eylemler öncesi kapatılıyor.

Christophe Castaner, yaptığı açıklamada, "radikal unsurların" yarınki gösterilere sızma olasılığı olduğunu öne sürdü. Başbakan Edouard Phillipe ise, ülke genelinde 89 bin polisin görev yapacağını ve başkente zırhlı araçların konuşlandırılacağını söyledi.

FUTBOL MAÇLARI ERTELENDİ

Polis, kentin ünlü bulvarı Champs-Elysees'teki dükkanlar ve restoranlara kepenk kapatmaları çağrısında bulunurken, bazı müzeler de kapalı olacak. Fransa'da Cumartesi günü birçok futbol karşılaşması da ertelendi. PSG-Montpellier, Monaco-Nice, Toulouse-Lyon ve Saint-Etienne-Marsilya, ertelenen maçlar arasında.

LİSELERİ EĞİTİM REFORMLARINI PROTESTO EDİYOR

Fransa'da Perşembe günü eğitim reformlarını protesto eden gençler de sokaklardaydı. Yvelines'te bulunan Mantes-la-Jolie'deki bir okulun önündeki eylemlerde çatışma çıkınca 140'tan fazla kişi gözaltına alındı. Öğrenciler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, üniversiteye giriş için gereken Bakalorya adlı bitirme sınavlarını değiştirme planlarına öfkeli.

Fransa'nın güneyindeki Marsilya kentinde protestolara destek için pek çok apartmanda dairelere sarı yelekler asıldı.

AMSTERDAM'DA DA GÖSTERİLER BAŞLIYOR

'Sarı Yelekler' Cumartesi günü Belçika'nın başkenti Brüksel ve Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da sokaklarda olacak. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıların ardından gösterilere binlerce kişinin katılması bekleniyor. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda, protestoculara gösterilere bebek arabaları ile gelmeleri öneriliyor.