FEMEN de Paris'te: Savaş suçluları hoşgeldiniz !

FEMEN üyeleri Paris'te Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri için şehre gelecek dünya liderlerini protesto etti. Zafer Takı önünde yapılan eylemde kadınlar ellerinde "Savaş Suçluları Hoşgeldiniz" yazılı pankartlar taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te, Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri için şehre gelecek dünya liderlerini 'savaş suçlusu' ilan eden Ukrayna merkezli uluslararası kadın hakları örgütü FEMEN üyesi üç kadın gözaltına alındı.

Kadın hakları dışında dünyanın farklı bölgelerindeki siyasi gelişmelere yönelik düzenledikleri çıplak eylemleri ile de tanınan FEMEN üyesi kadınlar, bu kez Paris'in merkezindeki Zafer Takı önünde ortaya çıktılar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un davetlisi olarak, Birinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri için buraya gelecek bazı devlet ve hükümet başkanlarına seslenen protestocu kadınlar ellerinde İngilizce 'Savaş Suçluları Hoşgeldiniz' (Welcome War Criminals) yazılı pankartlar taşıdı.

Üç kadın ayrıca bedenlerine boya kalemleri ile "Barış yanlısıymış gibi görünen sahtekarlar, gerçek diktatörler" ifadelerini yazdılar.

Etiketler FEMEN Zafer Takı