Donald Trump: İki parti birlik olmalı

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kaybeden ABD Başkanı Trump, Demokrat Parti'ye "birlik" çağrısı yaptı. Trump, "Demokratlardan en az 10 oya ihtiyacımız var. Yeni fikirlere açığım, bir şeyler yapılmasını istiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, ara seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyetçi Parti'nin seçimden başarıyla çıktığını söyleyen Trump, "Senato'da Demokratlar 10 senede 8 kolduk almış, biz 4 koltuk aldı. Obama ilk ara seçimlerinde 6 senato koltuğunu kaybetmişti ve Massachusetts'teki valiliği de düşmüştü. Medya desteğinin gayet düşük olmasına rağmen bu yarıştan alnımızın akıyla çıktık" dedi.

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğun Demokratlara geçtiğini belirten Trump, "Demokratlardan en az 10 oya ihtiyacımız var. Birbirimize katılmasak da, 10 oyu almalıyız. Almazsak önergelerimiz geçmeyecek. Ben yeni fikirlere açığım, bir şeyler yapılmasını istiyorum. Yatırımlardan ya da diğer yeniliklerden bahsediyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Kongresi'nin 'yüzü' değişti!ABD Kongresi'nin 'yüzü' değişti!

Başkanlık seçimlerine müdahale edildiği iddiasıyla ilgili soruşturmaya da değinen Trump, "Artık bu soruşturmadan bıktım, herkes yıldı diye düşünüyorum. Bir sürü bilgi sızdırma skandalı oldu. Hakkımızda bir suçlama bulamadılar. Birlik olmalıyız. Onlar uzun süredir bizi soruşturuyorlar. Ben bu oyunda onlardan daha iyiyim. Ben de onlara bakarsam bir şeyler bulacağım. Biz de aynısını yaparsak bir yer varamayız" diye konuştu.

İki partinin birlik oluşturabileceğini söyleyen Trump, "Birbirimizle müzakere edeceğiz ve onay sürecinde bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum. İki parti birliği yaratılabilir" dedi. (HABER MERKEZİ)