Venezuela'nın Meclis Başkanı Diosdado Cabello'dan Angelina Jolie'ye 'ajan' eleştirisi: Pentagon'un, CIA'in ajanıdır!

Venezuela'nın Meclis Başkanı Cabello, Angelina Jolie'ye eleştirdi: CIA'in ajanıdır!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'nın Meclis Başkanı Diosdado Cabello, Angelina Jolie'nin Birleşmiş Milletler Mülteci Ajansı'nın Özel Elçisi olarak Peru'ya gidip, burada Venezuelalı mültecilerle görüşmesini, haftalık televizyon programında ele aldı.  ABD'li oyuncu Angelina Jolie'yi 'CIA ajanı olmakla' suçlayan ve bir kanıt sunmayan Diosdado Cabello, Jolie'nin ziyaretleriyle ilgili olarak "Onlar emperyalizmin, Pentagon'un, CIA'in, hareket etmesi gereken tüm bedenlerin ajanlarıdırlar" dedi.

Daily Mail'in haberine göre, Cabello Jolie'yi "Eğer birileri hakkında endişelenmek istiyorsa, ABD'deki 43 milyon yoksul insanla ilgili endişelensin" sözleriyle eleştirdi. Ayrıca, Cabello, Jolie'ye 'Trump'ın politikaları yüzünden ABD-Meksika sınırında ailelerinden ayrı olarak, kafeslerde tutulan çocuklarla ilgilenmesini' önerdi.

3 günlük gezisinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, "Tarihinin en büyük göçlerinden biri yaşanıyor. Tanıştığım her Venezuelalı, ülkelerindeki durumu umutsuz olarak nitelendirdi. Tıbbi bakım ve ilaç eksikliğinden ölen insanların hikayelerini duydum. İnsanlar aç ve şiddete ve zulme maruz kalıyorlar" ifadelerini kullanan Jolie'ye Cabello, "Venezuela'yı o kadar çok seviyor ki haritada yerini bile gösteremez!" sözleriyle karşılık verdi.

Venezuela'dan Peru'ya göç edenlerin sayısı 2015'ten bu yana 400 bini aşmış durumda. Cabello'nun Hugo Chavez yönetiminin anahtar figürlerinden biri olduğu iddia ediliyor. (Dış Haberler)