Kaşıkçı için ABD devrede: Trump Kral'la konuştu

ABD Başkanı Donald Trump'tan kayıp Suudi gazeteci Kaşıkçı için açıklama: Suudi Kralı Selman'la konuştum. Kaşıkçı'nın başına ne geldiğini bilmiyor. Dışişleri bakanımızı derhal Kral'la görüşmeye gönderiyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'de kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunda Suudi Arabistan Kralı Selman'la konuştuğunu ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Riyad'a göndereceğini açıkladı.

Trump, Twitter hesabından attığı mesajda, "Şimdi Suudi Arabistan Kralı Selman'la konuştum. Vatandaşlarının başına ne geldiğine dair herhangi bir bilgisi olduğunu reddediyor. Buna bir yanıt bulmak için Türkiye'yle yakın çalışma içinde olduklarını söyledi. Dışişleri bakanımızı derhal Kral'la görüşmeye gönderiyorum" ifadelerini kullandı.

Trump'ın 'Suudi Arabistan'ın sorumluluğunun kanıtlanması halinde ağır cezalar verileceği' yönündeki açıklaması Riyad yönetiminin tepkisini çekmişti. Suudi Dışişleri'nden bir yetkili, olası ekonomik yaptırımlara misliyle karşılık vereceklerini söylemişti. (Dış Haberler)