Üç kız kardeş babaannelerinin köyünün duvarlarını renklendirdi

Üç kız kardeş, Tayvan'ın fakir bir yerleşimi olan Huija'yı sokak duvarlarına yaptıkları resimlerle renkli bir köye dönüştürdü. Huija, kendi halinde bir köyken duvar resimleriyle birlikte ünlendi ve günümüzde Tayvan'ın en ilgi çeken yerlerinden biri oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayvan'da küçük bir köy olan Huija, üç kız kardeşin ve yetenekli köy sakinlerinin yaptığı duvar resimleriyle renklendi.

Duvar resimlerinin hikâyesi bundan  yaklaşık dört sene önce üç kız kardeşin babaannelerini ziyaret etmek için Huija'a gitmesiyle başlamış. Shanhua yakınlarında küçük ve fakir bir Tayvan köyü olan Huija, bu üç kız kardeşe doğal olarak bir süre sonra sıkıcı gelmeye başlamış. Yapacak bir şey bulamayan kız kardeşler, vakit geçirmek adına babaannelerin evlerinin bulunduğu sokak duvarlarına bir şeyler çizmeye başlamış.

Kardeşlerin yaptığı ilk çizimler, Japonya'da iyi şans getirdiğine inanılan Druma bebekler olmuş. Budizm'in Zen mezhebinin kurucusu Bodhidharma'yı tasvir eden yuvarlak ve içi boş bu bebekler, kısa süre köyde yaşayan diğer insanların da hoşuna gitmiş ve çizime yeteneği olan herkes kendi sokak duvarına bir şeyler çizmeye başlamış.

Çevre okullardan gelen sanatçıların ve resim öğrencilerinin katılımıyla da Huija kısa sürede adeta bir duvar resimleriyle dolu bir köye dönüşmüş. Daha önce kendi halinde sıradan bir köy olan Huija, günümüzde Tayvan'ın en turistik ve ilgi çeken mekanlarından biri olarak dikkat çekiyor. (DIŞ HABERLER)