Selanik'te Türk turistlere saldırı

‘Makedonya Yunan’dır’ mitinginden dönen ırkçı grup, Selanik'te Özören ailesina saldırdı. Olaydan zarar görmeden kurtulan aile, bir süre sonra Selanik'ten ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hafta sonu tatili için İstanbul’dan Selanik’e gelen Özören ailesi, ırkçı Yunanların saldırısına uğradı. Mehmet Özören, eşi, oğlu ve kızına sığındıkları apartmanın sakinlerinin yardımıyla saldırıdan kurtuldu.

Özören ailesi, karayoluyla cumartesi akşamı Selanik’e geldi ve sahilde dolaşmak için araçlarını Tsimiski Caddesi’nde bir sokağa park etti. Aile, otel bulabilmek için tekrar araçlarına dönerken, ırkçı bir grupla karşılaştı.

‘Makedonya Yunan’dır’ mitinginden dönerken, şehir merkezindeki araç ve dükkanlara saldırıp polisle de çatışan gruptakilerden biri, Mehmet Özören’in eşi ve kızını görünce “Bunlar Makedon” diye bağırdı. Fanatik grup, Özören ailesini kovalamaya başladı.

Özeren ailesi, kapısı açık bir apartmana sığındı ve kapıyı kapattı. Aparman sakinleri Özören ailesine sahip çıktı. Özören ailesi Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu’nu aradı. Kısa bir süre sonra Başkonsolosluk görevlileri ve sivil polisler olay yerine geldi. Özören ailesini güvenli bir şekilde uzaklaştırdılar.

'LİNÇ EDİLECEKTİK'

Mehmet Özören “Az kalsın linç edilecektik. Eşim ve kızım şoka girdiler. Fiili şiddet görmedik ama çok korktuk. Canımızı zor kurtardık. Bize yardımcı olan apartman sakinlerine teşekkür ederiz” dedi.

Selanik Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeden önce park halinde bıraktıkları araçlarının yanına giden Özören ailesi, arabalarını her yeri taşlanmış, arka camı kırılmış, plakası sökülüp atılmış halde buldu.  (DHA)

Etiketler linç saldırı Selanik