İsveç’te dört çocuk bir Roman'ı öldürmekle suçlanıyor

İsveç'te 4 çocuk, dilenerek yaşamını sürdürmeye çalışan bir Roman'ı öldürmekle suçlanıyor. Aldığı darbeler nedeniyle ölen adamın şiddete uğradığı görüntüler sosyal medyada ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsveç’te 15 yaşlarında 4 çocuğun, bir parkta yaşamını sürdüren 50 yaşlarındaki bir Roman'ı darbederek öldürdüğü iddia edildi.

Evrensel gazetesinde yer alan habere göre, Romanya’dan İsveç’e çalışmak için gelen bir Roman 8 Ağustos sabahı Huskvarna kentinde yaşamını sürdürdüğü parkta ölü bulundu. Otopsi raporunda ölüm sebebinin aldığı darbeler olduğu ortaya çıkınca polis, soruşturma başlattı. Adamın şiddete uğradığını gösteren görüntülerin bazı sosyal medya hesaplarında yayımlandığı bilgisine ulaşan polis, 15 yaşlarındaki 4 çocuğu gözaltına aldı. Çocuklardan ikisi cinayetle suçlanıyor.

Soruşturmayı yürüten savcı, ellerinde olayın görüntüleri olduğunu ancak sosyal medyada yayımlanan daha farklı görüntüler olabileceğini belirterek kamuoyundan yardım istedi. Bir yardım kurumunda çalışan ve adamı tanıyan Mikael Good, Expressen gazetesine, “Ölüm haberini aldığımda şaşkınlıktan donup kaldım. Çocukların bir insanı öldürmesi tamamıyla saçma” dedi. Öldürülen Romanla bir kez tercüman aracılığıyla konuştuğunu söyleyen Good, adam hakkında şu bilgileri verdi; “Romanya’dan 4 yıl önce buraya geldiğini söyledi. Boşanmıştı ve iki çocuğu vardı. Ülkesinde bir matbaada çalışıyordu. Ama matbaa taşınınca issiz kaldı. İş bulmak için İsveç’e geldi. Ama iş bulmakta zorlandı, geçici işler bulabildi.”

Polis, ölen Romanın Huskvarna’daki parkta yaşadığı ve yaşamını büyük ölçüde dilenerek sürdürmeye çalıştığı bilgisini verdi.