Trump kendi ses kaydını yalanladı!

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ziyaretinde gaf üzerine gaf yapmaya devam ediyor. Trump, İngiltere'nin iç işlerine karışmakla suçlanmasına sebep olan söyleşiye 'yalan haber' dedi. İngiliz basını, söyleşiyi yapan The Sun'ın ses kaydını da yayımladığını hatırlattı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz gazetesi The Sun'a verdiği ve ülkede tepki çeken söyleşiyi yalanladı. Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May'i Brexit nedeniyle eleştirip eski dışişleri bakanı Boris Johnson'ın 'harika bir başbakan olacağını' söylediği röportajın 'yalan haber' olduğunu iddia etti.

ABD Başkanı, May'le ilgili sert eleştirilerinin ses kaydında yer almasına rağmen söyleşiye 'yalan haber' deyip, The Sun'un olumlu ifadelerine yer vermediğini iddia etti. Trump, May ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Bu harika kadın fantastik bir iş, harika bir iş yapıyor. Ne yazık ki bugün yayımlanan bir haber vardı; genel olarak iyiydi ama başbakanla ilgili söylediklerime yer vermedi ve mükemmel bir şey söylemişti. Buna yalan haber denir" ifadelerini kullandı. Trump, May'in Avrupa Birliği'nden çıkış (Brexit) stratejisini eleştirmediğini de söyledi. ABD Başkanı, May'den özür dilemek istediğini ama onun "Boşver basın işte" dediğini belirtti.

'DUYDUĞUMUZA VE GÖRDÜĞÜMÜZE İNANMAYALIM MI?'

Ancak İngiliz basını ve sosyal medya, The Sun gazetesinin ilgili bölümlerin ses kaydını yayımladığına dikkat çekerek Trump'a tepki gösterdi.

Bir kullanıcı, "Trump biraz evvel The Sun'un kaydedilmiş söyleşisine yalan haber dedi. Trump, gördüğümüze ve duyduğumuza inanmamamız gerektiğini söylüyor. Ülkemizin düştüğü seviye bu" diye yazdı.

The Independent gazetesi söyleşinin kaydedildiğini vurgularken, bir Twitter kullanıcısı "Trump The Sun News'a KAYDEDİLEN bir röportaj veriyor - bugün, ses kaydı alınan ve yayımlanan sözlerini inkâr ediyor" mesajını paylaştı. (Dış Haberler)

Trump İngiltere'nin altını üstüne getirdi!Trump İngiltere'nin altını üstüne getirdi!