KKTC Basın Emekçileri Sendikası'ndan Erdoğan'a: Hoş geldiniz diyemiyoruz

KKTC'deki Basın Emekçileri Sendikası, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs ziyareti öncesi açıklama yaptı: Hoş geldiniz diyemiyoruz. İrademizi yok sayan, dayatmalarda bulunan ve Kıbrıs kültürüne aykırı anlayışları bu topraklara taşımaya çalışan zihniyete karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

LEFKOŞA - KKTC'ye bugün kısa bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türklerin protesto mesajları ile karşı karşıya.

KKTC'deki Basın Emekçileri Sendikası bir mesaj yayımlayarak, "Bu topraklarda aslolan, Kıbrıslıların istek ve talepleridir" ifadelerini kullandı. Açıklamada Erdoğan’a yönelik olarak “Ülkemize hoş geldiniz diyemiyoruz" denilirken, şöyle devam edildi: "Ülkesindeki ifade özgürlüğünü demir parmaklıklar ardına atan ve sayısını artık tutmakta zorlandığımız oranda gazeteciyi nedensiz yere hapse attıran bu anlayışa karşı dün olduğu gibi bugün de karşı durmaya devam edeceğiz."

Guardian: Erdoğan'ın ziyareti KKTC'de rahatsızlık yaratacakGuardian: Erdoğan'ın ziyareti KKTC'de rahatsızlık yaratacak

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Diğer yandan, ülkemize ziyarette bulunacak olan Tayyip Erdoğan şunları çok iyi bilmelidir ki, bu toplum, savaş değil barış, çözümsüzlük değil çözüm, cami değil okul, külliye değil bilim yuvası, şeriat değil laiklik, bağımlılık değil bağımsızlık talep etmektedir... Başta Erdoğan ve Türkiye’deki tüm kesimler şunu net olarak bilmelidirler ki, bu topraklarda aslolan Kıbrıslıların istek ve talepleridir. İrademizi yok sayan, her fırsatta bu topluma dayatmalarda bulunan ve Kıbrıs kültürüne aykırı anlayışları bu topraklara taşımaya çalışan zihniyete karşı mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.”

HALA SULTAN CAMİSİ'NE TEPKİ

Erdoğan’ın ziyareti, KKTC'nin Haspolat bölgesinde inşa edilen Hala Sultan Camisi ile ilgili tepkileri de yeniden gündeme taşımış oldu. Kıbrıs Türk toplumunda, adanın 'en büyük camisi' olarak tasarlanan projenin inşasına tepkiler gelmişti.