Tayland'da mağarada mahsur kalan çocuklar için fırtına endişesi

Tayland'da 12'si çocuk 13 kişiyi kurtarma operasyonu devam ediyor. Arama kurtarma ekipleri su seviyesinin yükselmesinden endişeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayland'ın kuzeyindeki Çiang Rai eyaletinde, takım olarak ziyaret ettikleri mağara kompleksinde kaybolduktan 9 gün sonra sağ olarak bulunan 12 futbolcu çocuk ve antrenörlerini kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çocuklara dalış eğitimi verecek olan kurtarma ekibi ise 'Cuma günü beklenen fırtınanın mağarayı suyla doldurabileceği' uyarısında bulunuyor.

'MAĞARAYI SU BASABİLİR'

Uluslararası mağara dalış ekibinin koordinatörü Ruengrit Changkwanyuen 'Çocukların oturdukları kayanın su baskınlarına karşı güvenli olduğunu' söyledi. Changkwanyuen, “Ancak kurtarma ekipleri hızla hareket etmek zorunda. Cuma günü bir fırtına geliyor ve eğer yağmur yeniden yağarsa mağara tamamen su içinde kalabilir. Bu durum gerçekleşirse malzemeleri göndermek ya da onlarla iletişim halinde kalmak neredeyse imkansız hale gelir" uyarısında bulundu.

Çiang Rai Eyaleti Valisi Narongsak Osatanakorn da çocuklara tüplü dalış eğitimi vererek mağaradan güvenli şekilde çıkabilecek yeterliliğe ulaşmalarını sağlamayı planladıklarını söyledi. Osatanakorn açıklamalarına şöyle devam etti; "Bütün çocukları risk almadan çıkarabileceğimizden yüzde 100 emin olmalıyız. Şu an tek beklentimiz su seviyesini düşürmek. Ancak yağmur yağdığı zaman su seviyesi yükseliyor ve çalışmalarımızı etkiliyor. Çocukları kurtarmak için sınırlı zamanımız var"

Arama çalışmalarını koordine eden Arpakorn Yookongkaew ise basın toplantısı düzenleyerek çocukların durumuna ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Yookongkaew 'çocuklara yüksek enerjili gıdaların' gönderildiğini açıkladı.

Yaşları 11 ila 16 arasında değişen 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non Mağarası'na yaptıkları gezide kaybolmuş ve 9 gün sonra arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak bulunmuştu. (Dış Haberler)

Etiketler çalışma ekip Tayland