İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

İsrail'in Gazze'ye hava bombardımanı düzenlediği belirtiliyor. İddiaya göre sabah saatlerinde de Gazze'den İsrail'e roket saldırısı gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu, Gazze'ye hava saldırısı düzenliyor. Görgü tanıkları, Gazze'nin içinden İsrail'in güneyine roketler atılması sebebiyle hava saldırısı başlatıldığını söylüyor.

Açıklamalara göre Gazze'den İsrail'e 25 tane roket atıldı. Gazze'den atılan roketlerin İslami Cihat örgütü tarafından atıldığı iddia ediliyor.  Roketlerin İsrail ordusuna ait Demir Kubbe füzesavar sistemi tarafından durdurulduğu belirtildi.

İSRAİL: İSLAMİ CİHAD VE HAMAS ROKET ATTI

İsrail yönetimi, bu sabah Gazze'den İsrail'e yönelik havan saldırısı düzenlendiğini iddia ederek, saldırıdan Hamas ve İslami Cihad'ı sorumlu tuttu. Öte yandan, İsrail ordusunun kadın sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

"İsrail, kendisine zarar vermek isteyenlere ağır bedel ödetecek." açıklaması yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye saldırı sinyali vermişti. Hava saldırısı Netanyahu'nun konuşmasından çok kısa bir süre sonra başlatıldı. Saldırının ardından ölü ve yaralı sayılarıyla ilgili bir bilgi verilmedi. (Reuters)