'ABD radar sistemine saldırdı, Suriye yanlış alarm verdi'

Suriye'ye bu sabah yine füze atıldığı iddiası yalanlandı. Şam'dan Reuters'a konuşan bir komutan, "Hava savunma sistemleri yanlış alarm verdi çünkü ABD ile İsrail elektronik saldırı düzenledi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, İngiltere ve Fransa'nın 13 Nisan'da düzenlediği saldırıların ardından Suriye'nin bu gece bir kez daha hedef alındığı iddiası yalanlandı. Şam'dan Reuters'a konuşan bir komutan, Suriye'ye yeni füze saldırısının düzenlenmediğini ancak radar sistemlerine bir elektronik saldırı yapıldığını duyurdu.

Suriye devlet televizyonu, bu sabah Şayrat hava üssü ile Şam'a toplamda dokuz füze atıldığını, bunların hava savunma sistemleri tarafından imha edildiğini duyurmuştu. Sahada Beşar Esad yönetimine destek veren İran-Hizbullah ittifakının bir komutanı ise Reuters'a demecinde füze haberini yalanladı. İsim vermeden konuşan komutan, hava savunma sistemlerinin yanlış alarm verdiğini söyledi.

Komutan, bu hatanın 'İsrail ve ABD'nin Suriye radar sistemlerini hedef alan ortak bir elektronik saldırı düzenlemesinden kaynaklandığını' savundu. Komutan, Rus uzmanların konuyla ilgilendiğini ekledi.

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde gelen saldırı haberlerinin ardından ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 'bölgede kendilerinden kaynaklanan herhangi bir askeri hareketliliğin bulunmadığını' açıklamıştı. Pentagon Sözcüsü Eric Pahond, "Şu anda bu bölgede ABD askeri hareketliliği yok" demişti.

13 Nisan'da ABD, İngiltere ve Fransa ortak hava saldırısı başlatmış ve Suriye'deki bazı hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı. Geçen yıl da Amerika, seyir füzeleri ile Şaryat Hava Üssü'nü vurmuştu. (Dış Haberler)