Rusya: Kimyasal saldırı provokasyonunun arkasında İngiltere var

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı öne sürülen görüntülerin arkasında İngiltere'nin olduğunu iddia etti. Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de çekildiği iddia edilen kimyasal silah saldırısı görüntülerinin, Duma'daki bir hastanede kayda alındığını öne sürdü. Konaşenkov, "Kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu gösteren kanıtlara" sahip olduklarını iddia etti.

Sputnik'in haberine göre, basın toplantısında konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'nin Duma kentinde kimyasal silah kullanıldığı iddiasını "provokasyon" olarak nitelendirdi.

İngiltere'yi suçlayan Konaşenkov, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, İngiltere'nin "daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmek için Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptı"ğını iddia etti.

Konaşenkov, "Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz. Beyaz Miğferler'e Ceyş'ül İslam'ın (İslam Ordusu) 3-6 Nisan'da Şam'a bir dizi güçlü füze saldırısı düzenleyeceği belirtildi ve Beyaz Miğferler'in Şam'ın bu saldırılara vereceği yanıtı kimyasal saldırı provokasyonunu uygulamak için kullanma talimatı verildi" dedi.