İddia: İngiliz denizaltıları Suriye'ye gidiyor

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, İngiltere'nin Suriye'de gerçekleşmesi muhtemel bir saldırı için denizaltılarını gönderdiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Başbakanı Theresa May'in İngiliz denizaltılarına Suriye'ye füze menzilinde kalacak şekilde yaklaşma emri verdiği iddia edildi. İngiliz gazetesi Daily Telegraph'ın haberinde, denizaltıların perşembe gecesi kadar kısa süre içinde düzenlenebilecek bir saldırıya hazır olmasının istendiği öne sürüldü.

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, May'in henüz herhangi bir Amerikan-Fransız müdahalesine katılıp katılmayacağı konusunda henüz nihai bir karar almadığı fakat hızla harekete geçebilecek bir konumda olmak istediği belirtildi.

Telegraph'a konuşan kaynaklar, İngiltere'nin Suriye'deki askeri hedeflere denizaltılardan Tomahawk füzesi atabilmek için 'gereken her şeyi yaptığını' öne sürdü.

Sky News kanalı ise May'in yarın yapacağı sürpriz kabine toplantısında, 'Suriye' nin kimyasal silah altyapısına' yönelik olası bir Amerikan-Fransız saldırısına katılmak için onay istemesinin beklendiğini öne sürdü. Suriye'nin kimyasal silah programı, Ağustos 2013'te yine Doğu Guta'da düzenlenen bir kimyasal saldırı sonrasında lağvedilmişti. (DIŞ HABERLER)

BBC: İngiltere, ABD'nin Suriye müdahalesine katılmaya hazırBBC: İngiltere, ABD'nin Suriye müdahalesine katılmaya hazır