Yunanistan Komünist Partisi'nde 'savaş' tedirginliği

KKE Genel Sekreteri Dimitris Koutsoubas, Türkiye ile gerilimin yükselebileceği ve 'sıcak bir gelişme yaşanabileceği' uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son dönemde çeşitli dalgalanmaların ve gerginliklerin yaşandığı Türk-Yunan ilişkileri ile ilgili açıklamalar yapan Yunanistan Komünist Partisi (KKE) liderliğine göre Ege’deki tansiyonun önüne bir an evvel geçilmezse Türkiye ve Yunanistan 'tehlikeli maceralar' yaşanabilir.

Yunanistan basınına konuşan KKE Genel Sekreteri Dimitris Koutsoubas Meriç’te iki Yunanistanlı askerin Türkiye tarafından tutuklanmasının 'ikili ilişkilerde gerginliği arttırma planının bir parçası' olduğunu söyledi. Koutsoubas Türkiye'yi Ege’deki gergin atmosferle beraber "Batı Trakya’da da Yunanistan’ı çeşitli sorunlar ile karşı karşıya bırakma eğiliminde olmak"la suçlarken Yunanistan hükümetine de 'pasif bir tavırla gündemi değiştirmeye çalışmak'la eleştirdi.

Koutsoubas Ege’de Türkiye ve Yunanistan’ı bekleyen gelişmelere yönelik olarak karamsar bir tablo çizerek Ege Denizi ya da semalarında iki ülkenin “sıcak bir gelişme” ile karşı karşıya kalabileceğini öne sürdü.

SYRIZA DA TEDİRGİN

İktidardaki Syriza içerisindeki son bilgiler de KKE kökenli bazı üyelerin de Koutsoubas’ın tedirginliğini ve pozisyonunu paylaştığını gösteriyor. İktidar partisinin birçok üyesi Ege’deki gelişmelerin gidişatından rahatsız ve ABD-AB gibi unsurların gerginliği önleyici rol alamayacağı görüşünde.