Rusya: İngiltere cepheleşmeyi tercih etti

İngiltere'nin 23 Rus diplomatın sınır dışı etme kararına, Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Kararın "eşi görülememiş bir provokasyon" olarak değerlendirildiği açıklamada, "Londra, soruşturmayı tamamlamak yerine Rusya ile cepheleşmeyi tercih etti" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı, eski Rus casus Sergey Skripal ve kızının sinir gazıyla zehirlenmesinin ardından, Rus diplomatlar sınır dışı etmek kararı alan İngiltere'ye tepki gösterdi.

Sputnik'in haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, İngiltere'nin gerçekçi olmayan bahanelerle karar aldığı savunuldu. İngiltere'nin tedbirlerinin "benzeri görülmemiş seviyede bir provokasyon" görüldüğü belirtilen açıklamada, bu adımın iki ülke arasındaki normal diyaloğun temellerini yıktığı ifade edildi.

'YANIT VERMEK İÇİN FAZLA BEKLEMEYECEĞİZ'

Açıklamada, "Londra, soruşturmayı tamamlamak ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ndekiler de dahil uluslararası formatları uygulamak yerine Rusya ile cepheleşmeyi tercih etti. İngiliz hükümeti, bu olayın soruşturulmasında tek taraflı ve şeffaf olmayan adımlar atarak, ayrım gözetmeyen Rusya karşıtı kampanya başlatma girişiminde bulundu" denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'ye yanıt vermek için çok fazla beklemeyeceklerini de vurguladı.

NE OLMUŞTU?

İngiltere istihbarat örgütü MI6'e çalışan eski Rus ajan Sergey ve Yulia Skripal, sinir gazıyla zehirlenmişti. İngiltere polisi olayı cinayete teşebbüs olarak gördüklerini açıklamıştı. Olayın ardından yöneltilen suçlamalara tepki gösteren Rusya, suçlamaları reddetmişti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün yaptığı konuşmada, "Cinayet girişiminden Rus devleti sorumludur" dedi ve 23 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı.

İngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı ediyorİngiltere 23 Rus diplomatı sınır dışı ediyor

İngiliz polisi: Eski casus Sergey Skripal'a sinir gazı kullanıldıİngiliz polisi: Eski casus Sergey Skripal'a sinir gazı kullanıldı