Suriye devlet televizyonu: Suriye hükümet güçleri Afrin'e giriyor

Türkiye'nin YPG yönetimine karşı harekât düzenlediği Afrin'e Beşar Esad yönetimine bağlı güçlerin birkaç saat içinde gireceği belirtiliyor. Haberi Suriye devlet televizyonu duyurdu, anlaşmanın ayrıntıları ise henüz net değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye devlet televizyonu İhbariye, Beşar Esad yönetiminin Afrin'e 'birkaç saat içinde' güç göndereceğini duyurdu.

İhbariye muhabiri, 'halk güçleri' olarak bilinen ve Suriye ordusu ile birlikte savaşan milislerin birkaç saat içinde Afrin'e gireceğini duyurdu.

Suriye devlet ajansı Sana'nın internet sitesinde yer alan haberdeyse, "Sana muhabiri, halk güçlerinin Türk rejiminin bölgeye ve halkına karşı 20 Ocak'ta başlattığı saldırıya karşı yerel halkı desteklemek için önümüzdeki birkaç saat içinde Afrin'e gideceğini duyurdu" denildi.

'BUGÜN AÇIKLANACAKTI AMA İPTAL OLABİLİR'

Reuters'a konuşan bir Suriyeli Kürt yetkili ise hükümet yanlısı milislerin Afrin'e bugün girmeyeceğini söyledi. Yetkili anlaşmanın esasında bugün resmen açıklanacağını söyledi; ancak anlaşmanın dış baskı nedeniyle hayata geçmeyebileceğini de savundu. Yetkili daha fazla ayrıntı vermedi.

Batı, kuzey ve doğudan Türkiye'nin güçleriyle çevrili olan Afrin, güneyde Suriye yönetiminin kontrolündeki topraklara komşu.

YPG dün, Türkiye'nin harekâtına karşı Beşar Esad yönetimiyle anlaşmak üzere olduklarını, Suriye yönetimine bağlı güçlerin Afrin'e bir-iki gün içinde girebileceğini açıklamıştı. (Dış Haberler)

'Suriye ordusu 2 gün içinde Afrin'e girebilir' iddiası'Suriye ordusu 2 gün içinde Afrin'e girebilir' iddiası