Abadi: Kürdistan'daki havalimanları yakında açılacak

Bağdat, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne uluslararası uçuşların yeniden başlamasına yeşil ışık yaktı. Açıklama Irak Başbakanı Haydar Abadi'den geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Başbakanı Haydar Abadi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki havalimanlarında uluslararası uçuşları yakında başlatacaklarını söyledi. Abadi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki havalimanlarında Bağdat'ın yetkisinin olması konusunda garanti aldıktan sonra Erbil ve Süleymaniye'deki havalimanlarında uluslararası uçuşların kısa süre içinde yeniden başlayacağını kaydetti.

Alman gazetesi Deutsche Welle'ye konuşan Abadi, "Referandum Kürdistan Bölgesi'ni kötü etkiledi" yorumunu yaptı; Erbil'le memur maaşları konusunda yaşadıkları anlaşmazlık hakkında da şu açıklamayı yaptı: "Bölgedeki memur maaşlarının ödenmesine yaklaştık. Maaşların partililere değil gerçekten memurlara gittiğini garantiye almamız için, doğru ve dürüst bir denetim olmalı. Aksi halde bu çok tehlikeli bir durum."

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin 25 Eylül 2017'de düzenlediği bağımsızlık referandumunun ardından Bağdat'tan misilleme gelmişti. Irak ordusu Haşdi Şabi ile birlikte petrol zengini Kerkük dahil tartışmalı bölgelerin kontrolünü peşmergeden alırken, bölgenin havalimanlarına yapılan uluslararası uçuşlar da Bağdat'a yönlendirmişti. (Rudaw)